Zaterdagmiddag, zo rond 3 uur, de telefoon gaat, onbekend nummer. Ik neem op en een collega uit het zuiden van het land aan de lijn. "Hallo, ik ben bij een klus in Klarenbeek en kom een klein setje te kort, heb jij dat?" Ook dat is geen probleem. Ik heb altijd nog wel wat over. Wat was het geval. Op dit landgoed was een bruiloft en men had een DJ set besteld. Maar daar aangekomen wilde men ook graag geluid bij de huwelijksceremonie buiten op het gazon. Voor de muzikale omlijsting was een giatrist en een zangeres uitgenodigd. Dus een deel van de DJ set moest naar buiten. Maar dat was niet de grootste uitdaging. Na deze plechtigheid verplaatste de muzikanten zich naar het terras waar ze de receptie zouden gaan opluisteren. Dit moest binnen een half uur gebeuren. Dat ging dus even niet. Voor een verhuizing van het gazon naar het terras met de aanwezige apparatuur was de tijd tekort. Dus een extra setje moest "ingevlogen" worden. Ook dat kon weer geregeld worden en met deze set in de auto vertrok ik naar Klarenbeek.

 

Zo kun je toch een aardig op de koffie komen. Een DJ set voor 's avonds. Dat was de opdracht. De bruidegom zal wel gedacht hebben nu je er toch bent hebben we nog een paar wensen. Maar daar was niet op gerekend. Gelukkig zijn techneuten vindingrijk en flexibel.

 ------------------------

Het was op zonnige zondag middag, de telefoon ging en een bevriend verhuur bedrijf aan de lijn. "Ben" zo begon het gesprek, "Ik sta hier op het marktplein en heb een probleem met mijn geluidsinstallatie. Ik heb geen geluid meer, de installatie is dood. Gelukkig heb ik wat reserve bij me en heb wat moeten schuiven met de systemen, Het draait nu weer. Ik heb geluid op het plein maar nu kom ik één monitor speaker voor de DJ tekort. Heb jij die voor mij? En een statief. Kabels hoeft niet, die heb ik nog wel." Klonk het een beetje paniekerig uit de telefoon. Ja, dat moet wel lukken, al hoewel ik op het punt sta om naar een verjaardag te gaan. Dat moet dan maar even wachten. Met de speaker en statief in de auto rij ik naar het marktplein. Meteen zie ik de beller aan komen lopen. We pakken de spullen uit en zetten ze op het podium. Aansluiten en draaien maar. Iedereen is weer blij, We praten nog wat na een uurtje rij ik weer naar huis en op weg naar de verjaardag.

 

Het is toch altijd handig dat je te vinden bent voor je collega's. Ik help ze graag en ben niet te beroerd om even snel wat te leveren. Ook al heb ik andere plannen, dat moet dan maar even wachten. 

------------------------

Tijdens een treinreis afgelopen week, hoorde ik het volgende gesprek. Twee vriendinnen stappen de trein in en ze zaten nog maar net of de ene dame begint met praten " Moet je eens horen, Frits wil een feest geven omdat hij 40 wordt. Een groot feest voor iedereen die hij kent, en Frits kent veel mensen. Ik zeg meteen tegen hem, dat kan niet bij ons thuis! Gelukkig waren we het daar snel over eens. Frits heeft al een zaaltje op het oog en gaat dit weekend bellen of het nog vrij is. Het is helemaal kaal, je moet alles zelf meenemen, je kent Frits hij zit op zijn centen, al veertig jaar! Dus wat denk je? Ik mag straks de boel regelen. Eten, drinken, de zaal versieren en na afloop weer opruimen en schoonmaken. Ben al bekaf als ik er aan denk. Want Frits zegt: Je wordt maar 1 keer 40!  En dan nog wat, Frits wil ook muziek en ik moet dat regelen want ik heb blokfluitles gehad. Slaat werkelijk nergens op! Ik zeg nog tegen hem: je hebt toch een Iphone met muziek en een klein speakertje dat is toch voldoende? Maar ik snapte er natuurlijk weer niets van, Frits wil, wat hij op de Iphone heeft staan, tijdens zijn feestje als achtergrond muziek en later op de avond kan er dan gedanst worden. Zie jij Frits al dansen? Maar waar haal ik nu muziek vandaan?"

En zo ging het gesprek nog wel even door over het feestje van Frits. Herkent u dat? Ook wel eens meegemaakt of geeft uw "Frits" binnenkort ook een feestje? Maak er geen probleem van en neem contact met mij op. Ik kan u, zoals dat zo mooi heet: ontzorgen. Eén telefoontje is voldoende en het is geregeld met onze TuinFeestSet heeft u in bijna alle gevallen voldoende muziek op het feestje Zeg dat maar tegen uw "Frits" en doe hem de groeten van mij.   

 ------------------------

Op een avond, het was al tegen tienen, toen de telefoon ging. Zoals altijd neem ik op en aan de andere zijde meldt zich een dame. "Sorry dat ik u zo laat stoor maar kan het nog? U doet toch iets met geluid?" Ik antwoord met Ja en de dame gaat verder. "Weet u, volgende week willen we op het schoolplein een dansje opvoeren. De kinderen zijn de afgelopen maanden hier heel druk mee geweest en wanneer de ouders hun kind op komen halen gaan de kinderen even dit dansje doen, het is maar een kwartiertje. Het is op de muziek van Justin Timberlake of ik die ken" Nee, eerlijk gezegd niet, maar u hebt vast de muziek wel. " Ja, dat staat op de laptop, kan die aangesloten worden op de boxen en heeft u er dan ook een microfoon bij?" Ja mevrouw, dat is allemaal mogelijk. "Ziet u, het is maar voor een kwartiertje, maar de kinderen zijn er zo druk mee geweest en daarna hebben ze vakantie. We hebben zelf ook wel een installatie maar die doet het niet op het schoolplein. Fijn dat u ons kunt helpen. Ik zet het nog wel even op de mail. Goedeavond meneer."

Ja, ook daar "het is maar voor een kwartiertje" zijn we niet te beroerd voor. Ook hiervoor komen we graag in aktie. De TuinFeestSet in de auto en op naar het schoolplein. We zullen het schooljaar swingend afsluiten.

 -------------------

Enige tijd geleden kreeg ik een mail. Of de TuinFeestSet nog beschikbaar was op die en die dag. Ja, deze is nog beschikbaar. Want het ging om een huwelijksplechtigheid in de buitenlucht. Maar er was 230 volt aanwezig en als het slecht weer was gebeurde het binnen. Gelukkig, daar was al over nagedacht. Het kon zelf wel gehaald en weer terug gebracht worden, want dat scheelt toch in de prijs? Ja hoor, maar uit ervaring weet ik dat dat stressen wordt en dat wil je niet op zo'n feestelijke dag. Dus stelde ik voor om het te brengen, aan te sluiten en naderhand de set weer op te halen. Een kleine meer prijs maar een grote zorg minder. De ceremoniemeester kon het dan wel bedienen als hij een korte uitleg kreeg. Dat is geen enkel probleem en weet je, ik blijf wel in de buurt want een huwelijksvoltrekking maak je niet iedere dag mee. Niet verder vertellen hoor!

 -------------------

Het is al weer een paar jaar geleden. Het was in de zomer en we zouden de volgende dag met de vouwagen vertrekken naar Frankrijk. Je bent op deze dag niet met je bedrijf bezig maar druk met van alles en nog wat, wat met de vakantie te maken heeft. Het was behoorlijk stressen om alles in de vouwagen en auto gepakt te krijgen. Opeens gaat de telefoon. "Met Pieter, heb jij 5 microfoon statieven voor me?" Huh, Pieter, 5 microfoonstatieven, wie is Pieter, hoezo? "We staan vanavond met een band in de feesttent in Wenum, weet je waar dat ligt" Vervolgt hij zijn gesprek. Ja hoor, als ik dat nog niet weet na 30 jaar. "We zijn van een geluidsbedrijf uit Friesland en zijn een deel van de statieven vergeten, zitten in de kist van de andere band. Die hadden een optreden met blazers en dus meer statieven nodig dat normaal en ze hebben niet weer in onze kisten terug gelegd. Dus we missen in onze kist 5 statieven, Heb jij die?" Ja, die heb ik wel. "Kun je ze komen brengen naar de feesttent hier in Wenum, en kan dat voor 5 uuur, dan willen we sound checken" Ik kijk op mijn horloge, het is kwart voor vijf. Moet wel lukken, zeg ik vol overtuiging, dat wordt racen denk ik bij mezelf. Ik pak de 5 statieven en leg deze over de koffers, tassen en boodschappen in de auto. Ben even naar Wenum, schreeuw ik nog en laat de familie vol verbazing achter. Uit de feesttent klinkt nog geen muziek. Pieter pakt heel blij de statieven van me aan. "Dat gaat sneller dan op en neer naar Friesland." Laat hij mij weten, wist ik al wel. Tevreden ga ik terug naar huis en sluit nu echt het bedrijf voor 3 weken.

Collegae, ook hiervoor kunnen jullie me altijd bellen. Neem maar contact op.

 -------------------